رفتار خشونت آمیز چرا ؟؟؟؟

رییس جمهور هر ساله در آغاز تحصیلی جدید سوالی تحت عنوان پرسش مهر از دانش آموزان می پرسد امسال دانش آموزان با سوالاتی متفاوت تر از قبل روبرو شدند .سوال اول رییس جمهور این بود که خشونت از کجا نشات می گیرد.به راستی علت ظهور خشونت در جامعه چیست.در پاسخ اولیه به این سوال میتوان اینطور بیان کرد که خشنونت نتیجه اندیشه ای است که از انسان تراوش می شود.ذهن آدمی است که واقعیت بیرونی خود را می یابد.اما اینجا سوالی مهمتر مطرح می شود اندیشه آدمی چگونه شکل می یابد که خود را درقالب رفتار خشونت آمیز نشان می دهد. در حقیقت خشونت محصول اندیشه ای است که سرچشمه آن را میتوان در وقایع بیرون ودرون یک فرد جستجو کرد.در مورد علت خشونت دلایل مختلفی ذکر شده است .دلایل خشونت را بطورکلی به دودسته تقسیم می شود:

در ابتدانظریه روانشناسان هست بیشترین تمرکز آن ها یافتن علت خشونت در درون یک فرد هست. به طور کلی، بر عوامل زیست­شناختی (مثل سطح تستوسترون خون)و عواملی مانند از دست رفتن اعتماد به نفس فرد، احساس بی­عدالتی، فقر، تراکم جمعیت، رفتار افراد و نهادهای مسؤول (مثل پلیس) و ارزش­های فرهنگی در بروز پرخاشگری مؤثر شناخته شده­اند. در زمینه­ی روان­شناسی پرخاشگری دو نظریه­ی اساسی وجود دارد که به آن اشاره می­شود:

بر اساس یکی از این نظریه­ها که به آن نظریه­ی سرخوردگی­ـ پرخاشگری  گفته می­شود، وقتی فرد برای دست­یابی به هدفی تلاش می­کند و عاملی مانع دست­یابی به آن می­شود، غریزه­ی پرخاشگری در فرد بیدار می­شود که خود منجر به رفتار پرخاشگرانه­ی معطوف به آسیب زدن به آن مانع می­شود.

ونظریه ی دیگر برای تبیین پرخاشگری نظریه­ی یادگیری اجتماعی است. برمبنای این نظریه، پرخاشگری مانند همه­ی رفتارهای دیگر از طریق اجتماعی شدن آموخته می­شود. طرف­داران این نظریه بیان می­کنند که گرچه ناکامی می­تواند منجر به رفتار پرخاشگرانه شود، اما همه­ی افرادی که ناکامی را تجربه می­کنند ااماً پرخاشگری نشان نمی­دهند.

 جامعه شناسان هستند که خشونت را برخاسته از جامعه ای میدانند که انسان درون آن رشد ونمو یافته است.

یک نظریه مهم در جامعه شناسی تحت عنوان «نظریه محرومیت» وجود دارد معتقد اگر جامعه ونهاد های درون جامعه مانع رسدن فرد به هدف شوند فرد یا افراد آن جامعه روی به خشونت می آورند

در نظردیگر جامعه شناسان معتقدند که خشونت برخاسته از جامعه ای که افراد برای انجام امور خود باید روی به خشونت می آورند و اعمال خشونت روش مؤثر برای دست­یابی به اهداف باشد و پرخاشگری جای­گزین روش­های دیگر برای حل مسایل شود، وضعیت به گونه­ای خواهد شد که به جای آن که به خشونت به عنوان یک نقص و کاستی در رفتار فرد نگریسته شود، به عنوان یک مهارت و توانایی در نظر گرفته خواهد شد.

عقیده من این است که خشونت برخاسته از جامعه ای است اعضای آن بر اثر بی اعتقادی به پوچ گرایی می رساند که راهی جز خشونت برای فرار ازاین واقعیت تلخ را نمی یابند در نتیجه افراد جامعه روی به خشونت می آورند. برخلاف بیشتر نظریه ها معتقدم داعش محصول تمدن مدرن است. داعش محصول سنت نیست بلکه داعش از هیمن جامعه به اصطلاح مدرن برخاسته است. بطور کلی خشونت محصول جامعه ای است که اعتقاد را بعنوان اصلی ترین ریشه ی انسان قلع وقمع کرد و بی حیایی و هرزگی را جایگزین اعتقادات کرد. در نتیجه خشونت محصول تمدنی است که آمد ابرو را درست کند چشم را کور کرد.بعد رنسانس غرب به دنبال نوزایی بجهت از بین بردن سلطه خفت بار کلیسا بر آمد اما نتیجه این اقدام باعث شد که اعتقادات مردم بعنوان اساس و چارچوب زندگی فرد از بین برود و انسان غرق در امیال انسانی خود در هوا رها شود.

مسعود وزینی دانشجوی ارشد مطالعات اروپا (کارشناس علوم ی).


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پلاک اسم Derek پیشرو صنعت سبلان تمدن بدلی ( نقد مدرنیته ، علوم غربی و تکنولوژی ) آستان مقدس امامزاده عبدالله موسی الکاظم (ع) شهر کدکن کمد دیواری Donna William طه هدایتگر به قرآن Danielle